Dante – 27.08.23

Hei dere!
Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å dele dette bildet helt enda, men nå føler jeg at jeg må dele bildet, og historien, slik at dere alle kan få innblikk i historien bak det og hva det betyr for meg og hvordan det kom til live. Kanskje mest fordi det nå er ferdig diskutert blant juryen i Landskonkurransen, og Eva Rose fikk grønt lys av meg til å dele ett på hennes side ❤️

Ja, det er Dante, som ble født 27. august i fjor, og tro det eller ei, så er det jeg som tok bildet, ikke mange minuttene etter at jeg selv hadde født han! 
Det hele begynte med en visjon. En som i utgangspunktet virket ganske fjern. De som har født selv, kan kanskje forstå det. Det er jo faktisk ikke bare bare å stå oppreist like etter at man har presset ett menneske ut av… ja… dere skjønner tegningen. Men, jeg hadde pakket med meg utstyr fra jobb, fordi jeg veldig gjerne ville prøve å få det til. Med meg hjem, fordi jeg fødte i stua. Jeg hadde pakket med meg en perfect posie, ett svart teppe, kamera og en bitteliten softboks med en prophoto A2.

Jeg hadde allerede fortalt jordmor, Karin Marie, om min visjon og vi var enige om at navlesnoren ikke skulle kuttes før bildet var tatt.  Jeg skal ærlig innrømme at det var lite fristende å rigge til, når han først var kommet, men da hadde vi allerede hatt Dante koblet til morkaken, som vi hadde i en bakebolle, en liten stund, og heldigvis, var Eva god på å motivere, og fikk meg til å ta meg sammen, og gjennomføre. Så, der stod jeg, bøyd over gullet, med etter rier fra en annen verden, med bleie, og blødde fra såret som ble etterlatt i livmoren min. 

Bildet hadde jeg sett for meg hele svangerskapet, og jeg er veldig glad jeg tok det! Det betyr en hel del for meg, og råere, og mer ekte får man det ikke tror jeg. Derfor var det noe trist når det ble diskutert under juryeringen i Landskonkurransen at morkaken så ut som plastikk… Men hele det opplegget må jeg nok skrive ett eget innlegg om på ett senere tidspunkt. 

Jeg er stolt av hva jeg fikk til, like etter fødsel, med de forutsetningene jeg hadde. Så at bildet ikke er 100% teknisk, er det ekte! Og det betyr mye for meg nå, og vil nok bety enda mer for meg med årene som kommer. Jeg får prøve å tilrettelegge for ett teknisk perfekt bilde neste gang, om vi er så heldige at vi får enda en skatt ❤️🤞🏻

dante bw
dante
Previous slide
Next slide

Photo - eva rose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ring meg!