Betingelser og informasjon

Betaling

I etterkant av en fotografering vil dere mota en faktura på selve fotograferingen. Dere vil få en ny faktura etter en bestillingstime.

Etter at bildene er tatt, går det ned en del tid i etterarbeid. Bildene skal lastes opp og lagres, og kopieres til flere plasser. Derretter skal ett galleri klargjøres, før dere kommer på visningstime. Denne timen er inkludert i fotograferingen, og skal brukes til å komme frem til hva dere ønsker av forstørrelser og produkter og/eller digitale filer. Det er derfor en klar fordel om dere allerede nå begynner å tenke på hva dere ser for dere, om dere ikke allerede har startet på den prosessen.

Skulle dere dog ikke klare å bestemme dere for hva dere ønsker på visningstimen, er det noen ting dere må være oppmerksomme på: Dere kan ved behov, få tilsendt et online galleri. Dette galleriet vil være åpent i 3 dager. Deretter vil galleriet deaktiveres, og ikke lengrer være tilgjengelig. Skulle dere da ønske et nytt galleri, vil et gebyr på 1500,- måtte betales for å få tilsendt nytt galleri. Ved ønske om yttligere bestillinger etter at en bestilling er gjort, til seg selv eller andre familiemedlemmer, er et onlinegalleri gebyrfritt.

Minimum 50% av totalbeløpet betales ved bestilling og evt rest beløp ved henting av produktene, digitale filer betales i sin helhet etter endt visning og ved bestilling. For de som måtte ønske det, er delbetaling et alternativ. Da kan man søke i forkant, eller på visning. Ved kjøp av pakker med digitale filer, vil det ikke være mulig å kombinere fra forskjellige fotograferinger.

Noen ord om copyright og eierskap

Alle bildene fra fotograferingen har Fotograf Sunniva Engen copyright og rettighetene til. All scanning og reproduksjon av printede bilder er strengt forbudt. Ved kjøp av digitale filer gis et ”begrenset eierskap” til bildene med følgende betingelser: De digitale bildene blir deres til personlig bruk og kan kun gis bort til familie og venner. De digitale filene kan ikke videreselges eller brukes kommersielt. Slike henvendelser skal videresendes til Fotograf Sunniva Engen.

Backup

 
Ved kjøp av digitale filer er kunden selv ansvarlig for backup og lagring av bildene. Får dere bildene tilsendt på link, er dere ansvarlige for å huske å laste bildene ned, og lagre de en sikker plass før linkens utløpsdato. Skulle kunden miste eller ødelegge orginal minnepinne/DVD/CD må kopi kjøpes på nytt til full pris. Fotograf Sunniva Engen fraskriver seg alt ansvar som følge av feil eller skade på utstyr (som f.eks. kamerautstyr, datamaskin, digital backup, o.l.)
 

Markedsføring

 
Fotograf Sunniva Engen og hennes samarbeidspartner forbeholder seg retten til å bruke bildene til markedsføring /promotering av seg selv, publisering på webside, blogg, Facebook og Instagram. Fotograf Sunniva Engen tar dog hensyn i særskilte tilfeller – men dette må avtales i forkant, og ett gebyr på 700,- kommer i tillegg.
 

Utrykk og stil

 
Kunden må gjøre seg kjent med Fotograf Sunniva Engen sitt utrykk og stil, gjennom bilder vist på www.sunnivaengen.no, Facebooksiden, og Instagram.
 
Ved booking, vil dere i forkant av avtalen, motta et informasjonsskriv, med alt dere trenger å vite.
 
Jeg har full garderobe til barn i alderen nyfødt, til ca 18 måneder. Jeg har en del klær til eldre barn også, men primært til de minste. 99% av alle klær dere ser på mine bilder, er mine, og kan lånes under fotograferingen.
 

Prisoversikt

Jeg forventer at dere har gjort dere kjent med prislistene mine FØR booking av tid. Evt missforståelser vil være kundens ansvar.

Oversikt over priser gjør dere dere kjent med på nettsiden min, i menyen ”Priser” Skulle dere ønske å bestille noe som ikke er listet der, er det også så klart helt mulig!

Ombooking eller avbestilling

Ved sykdom kan man ombooke sin fotografering uten ekstra kostnad. Ved avbestilling mindre enn 48 timer før tid for avtalt fotografering, uten ombooping av tid, vil dere blir fakturert for fotograferingen i sin helhet.

Ring meg!